Markiser – utmärkt solskydd

Det finns många olika sorters markiser i många olika färger och former. Men de har alla gemensamt att de är utmärkta solskydd! Markiser ger inte bara en behaglig skugga i solvärmen, de förändrar fasadens utseende också. Så med väl valda markiser kan fastighetens utseende förhöjas. De flesta markiser kan kompletteras med motorstyrning och fjärrkontroll, eller helautomatisk sol- och vindstyrning.

Terrassmarkiser

Även kallade vikarmsmarkiser på grund av hur de är konstruerade, är gjorda för att ha på terasser, altaner och andra uteplatser. Mindre soliga dagar kan terrassmarkiser fungera som väderskydd, vissa modeller och vävar skyddar till och med mot regn och snö.

Fönstermarkiser

Hindrar kraftig soluppvärmning och hjälper till att behålla ett svalt inomhusklimat. Fönstermarkiser finns i modeller för alla storlekar på fönster, från vanliga, små fönster till stora butiks- och kontorsfönster.

Korgmarkiser

Utmärkta solskydd och distinkta detaljer på vilken fasad som helst. Med tryckt text eller logotyp blir korgmarkiser dekorativa reklamplatser för restauranger, hotell och affärer. Sådana här markiser är på grund av sin konstruktion mycket anpassningsbara till vilka fönsterformer som helst.

Balkongmarkiser

Monteras enkelt med robusta stödben utan att det behövs borras några hål för att fästa dem. Balkongmarkiser ger skugga från solen, fungerar som insynsskydd och förvandlar balkongen till en mysig uteplats.

Restaurangmarkiser

Till de lite större och kraftigare markiserna hör restaurangmarkiserna, som bäst lämpar sig för t ex restauranger, hotell, pubar och de lite större uteplatserna. De här markiserna är mycket vädertåliga och skyddar uteplatsen året runt från sol, regn och snö.

Sidomarkiser

Dessa markiser ”står på kant” och fungerar en utdragbar vägg, och används med fördel som komplement till uteplatsens befintliga markiser. Sidomarkiser skyddar effektivt mot vind och kan användas som insynsskydd för att få en mer privat uteplats.

Värmare

En kvartsvärmare är ett enkelt och behändigt komplement till markiserna. När kvällarna börjar bli kyligare ger de en behaglig värme under markisen och förlänger därmed effektivt utesäsongen.

markis-sandatex